31 Ekim 2012 Çarşamba

KAYNAŞLI NİHAYET CANLANIYOR

Bolu Dağı hareketlenecek

31.10.2012 16:28:33Yorum

Bolu Dağı Tüneli’nin açılması ile durağan günler yaşayan Bolu Dağı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalarla yeniden hareketlenecek...




Bolu Dağı Tüneli’nin açılması ile durağan günler yaşayan Bolu Dağı, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapacağı çalışmalarla yeniden hareketlenecek.
Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından olan ve Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan Bolu Dağı D-100 Karayolu, 23 Ocak 2007 günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışının yaptığı Bolu Dağı Tüneli ile birlikte adeta atıl duruma geldi.
Aradan geçen 5 yıl içerisinde Bolu Dağı esnafı ve çevrede çeşitli işlerle geçimlerini sağlayan vatandaşlar, dükkanlarını kapatmak zorunda kaldığı gibi bir yandan da Bolu Dağı’nın tekrar hasetlendirilmesini istediler. Bu kapsamda harekete geçen Düzce Valiliği ve AK Parti Düzce Milletvekilleri, Bolu Dağı için bir proje hazırlanarak, Bolu Dağı’nın bir turizm alanı olarak düzenlenmesinin sağlanması talebinde bulundular.
Karayolları Genel Müdürlüğü harekete geçerek Bolu Dağı için yeni bir proje hazırladı. Konu ile ilgili olarak bilgiler veren Karayolları 4. Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, “Bolu Dağı’nın yata ve düşey projesini hazırladık. Şu anda üst yapı projelerini hazırlıyoruz. Projeler bittiğinde ihaleye çıkarak, 2013 yılında Bolu Dağı’nın ışıklandırılmasını ve asfaltının yenilenmesini sağlayacağız. Abant Kavşağı ile Kaynaşlı arasında bulunan 14 kilometrelik alanı yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder