17 Ekim 2012 Çarşamba

Kaynaşlı'da Tarım Bakanlığı Destekli Tesis Açıldı

17.10.2012 17:57:41Yorum

Kaynaşlı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi...



Kaynaşlı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan yüzde 50 hibe destekli Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapımı tamamlanan Elifçe Süt İşleme Tesisi törenle açıldı.
Törene Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Alay Komutanı Albay Ramazan Akça, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Beyköy Belde Belediye Başkanı Osman Kılıç, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çiftçiler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz, Ziraat Mühendisi Ahmet Özer Topçu tarafından yapımı gerçekleştirilen ve devletin yüzde 50 hibe desteği vermiş olduğu süt işleme tesisinin İl ekonomisinin canlandırılması için çok önemli bir tesis olduğunu belirterek, “Ziraat Mühendisi bir arkadaşımız tarafından yapılan bu tesisin diğerlerine örnek olacağını ve bu tür tesislerin artması gerekiyor. Başta tesis sahibi olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu’da Düzce’de tarıma dayalı yatırımlar kapsamında 10 adet tarımsal sanayi tesisine 2 milyon TL karşılıksız hibe desteği verildiğini, 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başvurularının 2 Kasım tarihinde sona ereceğinden yatırımcıların bu program kapsamında proje sunmalarını istedi.
Kabaoğlu ayrıca, Gıda denetimleri kapsamında 2012 yılında Düzce’de 3 bin 900 adet gıda denetimi gerçekleştirildiğini ve bu denetimler sonucunda mevzuata uygun üretim ve satış yapmadıkları gerekçesiyle 32 gıda işyerine 123 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi.
Tesis sahibi Ahmet Özer Topçu’da süt işleme tesisi kapsamında hijyenik üretim yaptıklarını, aldıkları sütleri işleyerek ayran, yoğurt ve yöresel Abaza ve Çerkez peynirine dönüştürdüklerini, devletin vermiş olduğu destekten memnun olduklarını, kendilerine destek veren başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Düzce il ve Kaynaşlı İlçe Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür etti.
Yapılan konuşmalar sonucunda süt işleme tesisinin açılışı gerçekleştirilerek, tesis gezildi ve ardından da tesiste üretilen ayran, yoğurt ve peynir çeşitleri ikram edildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder