17 Ağustos 2012 Cuma

KAYNAŞLILININ DİLEK YORUM VE İSTEKLERİ


HACI MEHMET KUNT

ÖZGEÇMİŞİ:

02-03-1947 de Bor- Niğdede doğdu.1965 Niğde öğretmen okulundan mezun oldu. 18 yaşında öğretmen olarak göreve başladı. 1965-1967/1969-1977 Niğdede ; 1967-1969 er öğretmen olarak Karsta 1977-1993 yılları arasında Düzce Kaynaşlı İlkokulunda olmak üzere 28 yıl 4 ay öğretmen ,müdür yardımcısı ve müdür olarak görev yaptı ve 20 ekim 1993 de emekli oldu. daha sonra şu görevlerde bulundu.

- 1994-1999 Kaynaşlı ilköğretim okulu koruma derneği başkanlığı

-1999-2007 Boludağı Berceste turizm tesisi müdürlüğü

-2004 Düzce il çevre vakfı mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyeliği

-2000-2004 Kaynaşlı kaymakamlığı sosyal dayanışma vakfı yönetim kurulu üyeliği

-2005-2007 Düzceyi güzelleştirme derneği(Düzder) yönetim kurulu üyeliği

-2008 Kaynaşlı meslek yüksek okulu kurucu dernek yönetim kurulu üyeliği

-2009-2010 Kumbasar otel ve yurt müdürlüğü

-1999-2007 Düzce valiliği Turizm il müdürlüğü fahri turizm elçisi oalarak görev yaptı.

                 HER GÜZEL YATIRIM KAYNAŞLI İÇİN!

Cennet gibi bir ülkenin cennet gibi bir yöresinde oturmak ,görev yapmakbüyük bir velinimettir. Kaynaşlı tüm güzellikleri bünyesinde toplayan şirin bir ilçedir. Bu güzel yeri daha güzel , yaşanılır, sorunları çözülmüş ,çevre düzenlemeleri, yapılmış halde görmek en büyük dileğimizdir.

  Ciddi proğramlı çalışmalar ,akıllı projeler üretilmesi bu dileğimize ulaşmayı kolaylaştıracaktır. Proje üretmek istekle çalışmayı amaçlayan ekip işidir. Bu anlamda proje üreten teknik ekibe ihtiyaç vardır.

 Ekip çalışması her başarının ön anahtarıdır. Proje olmadan hiçbir yatırım olmaz. Başarıya ulaşma ,destek görme, kaynak bulma şansı olmaz. Günümüzü gün etmeden ziyade sorumluluk duygusu ön plana çıkmalı ,kısır döngülerden kurtulunmalı Eldeki fırsatlar iyi değerlendirilmeli,akıllı projeler üretilerek  yöreye hizmet akışı sağlanmalıdır. Proje üretmede yüksek okulumuz ciddiye alınmalı Bu alanda yetenekli öğretim üyelerimizden yararlanılmalıdır. Kaynaşlı her yönü ile hizmete muhtaçtır. Konumu itibariyle çok hareketli bir yerdedir.Tem otoyolu E5 hareketliliğine  büyük darbe vurmuştur. Esnaflarımız olumsuz etkilenmiştir. Bu olumsuzluk Yüksek okul kampus alanını oluşturma ve öğrenci sayısını arttırma ve turizme yönelme ile giderilebilir. Üniversiteye tahsis edilen 100 dönüm üzerinde alan iyi değerlendirilerek bir an önce yatırım yapmaya yönlendirilmelidir. Bu cünleden hareketle ; Kaynaşlı daki sivil toplum temsilcileri , siyasi parti ilçe temsilcileri , yüksek okul yönetimleri, yüksek okul yönetimi, Kaynaşlılı iş adamları, Belediye ve kamu yöneticileri, Kaynaşlı da söz sahipleri ön yargısız birlikteliğine ciddi ihtiyaç vardır. Birlikten kuvvet doğar. Sorunları çözmede projeler üretmede bir olalım, beraber olalım.Kısır çekişmeleri bırakalım. Kaynaşlının noksanları çoktur. Bir ilçe görüntüsü yoktur. Aşağıda sıralayacağım sorunlar çözüm bulduğu taktirde hepimiz bundan olumlu etkileneceğiz. Dışarıdan gelenlerin ve yüksek okul öğrencilerinin burası köy gibi bir yer ,böyle bir ilçe olur mu? Serzenişleri olumsuzluğu öne çıkarıyor. Bu yapıcı eleştiriler  ciddi, olumlu, güzel cevaplar bulmalı. Bir an önce ciddi önlemler almalıyız.  Bu cümleden hareketle

 KAYNAŞLI İÇİN BİZCE YAPILMASI GEREKENLER

1-      İş adamları fb başkanı, üniversite yetkilileri, milletvekilleri, ciddi kuruluş sahipleri ile sürekli temas halinde olmalı ziyaretler yapılmalı, toplantılar düzenlenmeli ve kampus ,yurt,yeni binalar yeni yüksek okullar açmak için çaba harcanmalıdır.

2-      Boludağının çevre düzenlemesinin yaptırılması ve turizme açılmasının sağlanması için çaba sarfetmelidir.

3-      Ana cadde ,ara yollar mahalle aralarındaki tüm çirkin barakalar derhal kaldırılmalıdır.Ciddi çevre düzenlemesine önem verilmelidir.

4-      E 5 karayolu Kaynaşlı geçişindeki orta refüj yeşillendirilmeli, ağaçlandırılmalı, kavşaklar ç,çeklerle süslenmeli.Kurumamaları için damlama su düzeneği  kurulmalı şehirden geçiliyor havası ve güzelliği verilmelidir.

5-      Ailece oturacak aile parklarına ve daha teferruatlı çocuk parklarına ihtiyaç vardır.

6-      Üniversite gençliğini Kaynaşlı da tutmak için eğlenme,dinlenme,okuma ortamı sağlama v.b güzel yatırım ve düzenlemeler yapılmalı spor alanları genişletilmeli ,gençlerin dejarz olacağı sosyal tesislere ve şehir hamamına ihtiyaç vardır.

7-       Şehir merkezinden geçen pis görünümlü dere ve çevresi ıslah edilmelidir. Güzelleştirilmelidir. Bazı ilçelerde görülen şelale akışlı düzenlemeler ve oturma yerleri yapılmalıdır.

8-      Yüksek okulumuzun altındaki  atıl durumda olan zemin katın tinerci yuvası olmaktan ve pislik içinde çürümekten kurtarılması için üniversite ile işbirliği yaparak el sanatları üretme atölyeleri açılmalı Ankara- Beypazarı ilçesi örnek alınmalı El sanatları bölümü bu alana yerleştirilmelidir.

9-      Belediye ve Kaymakamlığımız ilçemizde görev yapan memurlar,öğretmenlerleve öğrencilerle zaman zaman bir araya gelmeli, tanıtım toplantıları yapılmalı  fikirler alınmalı,istişareler yapılmalı ,kaynaşma sağlanmalı,motivasyon ve moral verilmeli ,İlçemizdeki okuma seviyesinin yükseltilmesi için çalışılmalı ailelerin okullara yakınlaşması sağlanmalıdır.

10-  Kaynaşlı halkına yönelik kamuoyu anket çalışmaları yapılarak halkın yapılaşmada öncelikli neler istedikleri , ihtiyaç ve sıkıntıların tesbiti yapılamalı çözüm yolları önceleik sırasına göre değerlendirilip projelendirilmeli.

11-  Çarşamba Pazar sonrası pazarcıların bıraktığı çirkin görüntülere derhal son verilmeli , çöp poşetleri verilerek sattıkları ürünlerin artıklarını çöp poşetinde biriktirilmeleri istenmeli .uymayanlar birkaç sefer uyarılmalı gerekirse cezalandırılmalıdır. Pazar dağılınca çöp torbaları derhal toplanmalı böylece çevre kirliliği önlenmelidir.

Bu güne kadar Kaynaşlımıza kazandırılan yatırım ve hizmetlerde emeğin geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm sorumluluk taşıyanlara başarılar diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder