1 Kasım 2012 Perşembe

İSTANBUL’A DÖNÜYOR
İSTANBUL’A DÖNÜYOR
Düzce’ye yıllardır hizmet etmiş ve başarılı işlere imza atmış bürokratlar tek tek ayrılmaya devam ediyor. Düzce’nin sağlık alanında büyük yol almasına önemli katkıları olan İl Sağlık Müdürü Ersin Şimşek de gidiyor. Şimşek, İstanbul Anadolu Yakası Güney Bölgesi idari Hizmetler Başkanı ve İl Sekreter yardımcısı olarak önümüzdeki günlerde göreve başlayacak.
30 Ekim 2012 Salı - 18:53

Düzce’ye büyük hizmetleri dokunmuş bürokratlardan biri daha ilimizden ayrılıyor. İyi çalışan ve başarılı işlere imza atan bürokratlar tek tek Düzce’den ayrılırken, daha önce tayinini isteyerek Düzce’den ayrılan daire müdürlerine bir yenisi daha eklendi. 4 yıldır Düzce’de İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Ersin Şimşek, daha önce görev yaptığı İstanbul’a geri dönüyor. İstanbul Anadolu Yakası Güney Bölgesi İdari Hizmetler Başkanı olarak atanan Şimşek, aynı zamanda İl Sağlık Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak. Önümüzdeki günlerde yeni görevine başlayacak olan Şimşek ile birlikte aynı bölgeye Akademisyen Muharrem Yahşi’nin de Mali Hizmetler Başkanı olarak atandığı, Düzce’de önemli görevlerde bulunan bazı isimlerin de İstanbul’da görev alacağı öğrenildi. Düzce’de önemli görevlerden birini yürüten Şimşek, bu güne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla, entegre hastaneleri, diş hastanesi , hava ambulansı ve acil servis gibi uygulamaların başlamasına ön ayak olmuş ve sağlık alanında ilimizin ilerlemesine katkı sağlamıştı.
Yeni sistem nasıl işliyor?
Şimşek’in sözleşme imzalayarak il sağlık sekreteri yardımcılığı görevini yürüteceği yeni sistem geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde uygulamaya başlamıştı. Daha kaliteli hizmet sunulması ve hastaneler arasında rekabetin artırılmasının hedeflendiği sistemde, Kamu Hastane Birliği uygulaması ile başhekimlik tarihe karıştı, hastanelere ceo atandı. 40 milyar liralık sağlık bütçesinin yönetimi de genel sekreterlere verildi. Sözleşmeli olarak görev yapacak CEO’lar 15 bin liraya kadar maaş alacak. Hastanelerin bütün faaliyetlerini onlar denetleyecek. Genel sekreter ve ekibi ile 4 yıla kadar sözleşme yapılabilecek. Altı aylık denetimler sonucunda başarısız bulunan genel sekreter ve ekibinin sözleşmesi, sürenin bitmesi beklenmeden feshedilecek. Yeni yapılanmada önemli oranda etkisini kaybeden başhekimler, genel sekreterin atadığı hastane yöneticisine bağlı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder